Antall besøkende siden 07.06.2009:
Sjakkfejden 2014 Trøndelag mot Jämtland i Østersund 6.-7.sept.! 17.august 2014

Det nærmer seg den årlige Sjakkfejden, denne meget tradisjonsrike match mellom Jämtland og Trøndelagen, med historikk tilbake til mellomkrigstiden. I år er det bortekamp, og vi må ta med pokalen til Østersund, og se om vi får den med hjem også. Illustrasjonsfoto viser det seierende bortelaget på trappen til spillehotellet Gamla Teatern i september 2012. 

Spillere som reiser har førsteprioritet på plass når det er hjemmekamp i 2015.  For de uinvidde er selve matchen en landskamp, der hvert parti teller ett poeng. Dette pleier å være en veldig hyggelig tur med et fantastisk vertskap i Østersund og anbefales på det varmeste! Spillere får motstandere etterhvert som de melder seg på, jämtene matcher vårt antall uansett, alle påmeldte får spille! Teknisk arrangør er Ostersunds Schacksällskap (129 år gammel!) med Bengt Øberg i spissen av staben. De siste årene har det ikke vært en egen barnematch, men de yngre spillerene har møtt yngre motstandere.

Dette er en veldig hyggelig tur, og en god anledning til å bli bedre kjent. Det er selvsagt anledning til å ha med bedre (eller dårligere) halvdeler. Det trengs både ferske og erfarne spillere på laget, og her er det ingen unskyldning for å ta en ikke helt Harry Harry-tur. Bankett lørdag kveld sammen med våre svenske verter, antagelig på spillehotellet dette også. Mere info om dette kommer. Bilder fra de siste to års matcher finnes i vårt billedarkiv her

Søndagen benyttes til ei åpen hurtigsjakkturnering; Hurtigfeiden med 7 runder monrad med 10 min + 5 sek. betenkningstid. Bra premier her og et sterkt felt, turneringen benyttes også til et innlagt Distriktsmesterskap i hurtigsjakk for Jämtland. 

Informasjon finnes på matchens aldeles utmerkede hjemmeside her. Der finnes også en historisk oversikt over matchen med resultater, bilder etc. Det er bare å melde seg på for ALLE medlemmer av trønderske sjakklubber, også bimedlemmer. Påmeldingsliste blir oppdatert jevnlig, men dette gjøres manuelt, så ha litt tålmodighet. Overnatting på spillehotellet Gamla Teatern kommer på 650 SEK for singel og 790 SEK for dobbel! Billig og veldig bra! Sett Sjakkfejden på bestilling! 

Hva transport angår vil det vel være noen ledige plasser i biler, ellers går det tog Trondheim- Hell -Østersund med ankomst i god tid før match på lørdag formiddag og retur rett etter hurtigsjakk på søndag, se nsb!

Hvis spørsmål kontakt lagkaptein for Team Trøndelag 2014 ; Paul Ivar Johansen på e-post "pa-jo@online.no" eller 481 72504. 

Paul Ivar Johansen

 


Forrige nyhet Neste nyhet