Bilder fra TSF

Antall besøkende siden 07.06.2009:


Som ivrig sjakkspiller er det naturlig å lese sjakkbøker, artikler, tidsskrift, og lignende. Det finnes mye lærerikt og/eller underholdende lesestoff. På denne siden vil vi prøve å komme med gode tips om litteratur som er vel verdt å lese.

Gunnerusbiblioteket

Det er mange som ikke er klar over det, men Gunnerusbiblioteket har en veldig flott samling sjakklitteratur. Dette er visstnok på grunn av en donasjon som ble gjort en tid tilbake, som kun skal brukes på sjakk-relatert litteratur. For eksempel kan man bla i 1932-årgagen av Norges sjakkblad, eller lese den siste Informator.

Det meste av innholdet på biblioteket ligger i lukkede magasiner, og hentes fram etter ønske. For å søke i databasen kan du gå hit (Velg "Universitetsbiblioteket i Trondheim").

Jesper Hall

Etter å ha lest litt i bøkene til Jesper Hall og deltatt på både spiller- og lederkurs, kan vi så absolutt anbefale bøkene hans. Boken Träna schack med Jesper Hall er veldig bra for middels spillere som vil ta steget videre. Spesielt gir den en bedre forståelse av hvordan skikkelig sjakktrening bør gjøres.Boken Schackledarens Handbok kan anbefales for de som vil vite mer om ledelse av en sjakklubb og hvordan bli en bedre sjakkinstruktør.