Antall besøkende siden 07.06.2009:
Gibraltar Runde 4 27.januar 2011

 

I runde fire i amatørturnerningen møtte jeg den eneste med samme poengsum som meg, 3 av 3. Med to runder igjen og førstepremien i sikte, er bare vinst godt nok. 

Møtte spanske Alvaro C. Gonzalez (1619) Fide, der jeg var sort. Når jeg så over åpningen hans så jeg at han spilte de 8 første trekkene nesten uansett hva han møtte og tenkte å finne på en litt ukomfortabel stilling som han må jobbe med. Dette klarte jeg da med glans, og stod godt i midtspillet. Etter et par blundere fra hvit stod jeg overlegent og med en offiser over var det bare å cashe inn helpoenget.

 

Ser du hvordan du kan avslutte dette? Sort i trekket....

 

0-1 og har da 4 av 4 i amatør med 1 runde igjen. Med tap er det godt mulig å havne mellom 2-4 plass, remis gir førsteplass og 1000£, men satser på vinst som alltid i morgen. Partiet kan ses her. Ifølge chess-results har jeg en prestasjon på hele 2517! 

I Master's møtte jeg svenske Mikael Helin (Fide 1914), der jeg var hvit. Etter å ha sett på partiene merket jeg at han hadde en super-aggresiv spillestil der han ofrer både en og to bønder for aktivitet. Åpningen var som ventet ganske vill der jeg stod med 3 (!) isolerte fribønder på e-linja etter få trekk.

Som en ser på figuren over er det en god del som må gjøres for å få en OK stilling, men Helin lot meg få en del tempo trekk fordi han måtte fløtte løperen fire ganger for å få den noelunde aktiv. Videre i partiet spilte jeg ganske godt, og stod til vinst etter litt manøvrering. Med sammenhengende fribønder og en "backup-fribonde", samt løperparet var jeg ganske sikker på at dette ville gå veien under partiet.  Et par trekk senere mistet han springeren og alt raknet for sort, og en ny vinst til meg!

Har 1.5/3 i Master's og min siste runde blir i morgen, ettersom jeg reiser hjem på lørdag.

Link til Runde 5
Link til Master's


Forrige nyhet Neste nyhet