Antall besøkende siden 07.06.2009:
Gibraltar Runde 3 26.januar 2011

I amatørturneringen møtte jeg engelske Geoffrey Bishop (1791 FIDE), der jeg var hvit. Etter å ha sett han spille eksplisitt kongeindisk de tre siste årene mot 1. d4, synes jeg det kunne være morsomt å teste partiet på hans hjemmebane. Sto igjen opp kl 6 for å se gjennom partiene hans de tre siste år (ca 15 der han hadde sort) og ettersom jeg visste hva han ville spille de første 15 trekkene var det bare å preppe. Så gjennom ca 100 partier mellom stormestere i samme stilling kjapt for å se en del tematiske trekk, samt hva en kan forvente under partiet. Partiet fulgte nøyaktig som forventet til trekk 15, men selv om jeg ikke hadde supre follow-opp trekk lærte jeg meg iallefall åpningen godt.

I midtspillet stod jeg litt bedre, og når han skulle beskytte en bonde var fortsettelsen hans dårlig til å holde remis. Etter at jeg presset han til å flytte dronningen hadde han tre valg, der bare ett var rett for å unngå tap.

Sort i trekket.. Hvilket dametrekk unngår tap på direkten?

 

Sluttspillet etter damebytte var forsert og hadde kalkulert det når før jeg gjorde Ta7, så sånn sett er jeg fornøyd med at jeg så at min lille felle ville vinne langt fram i tid; om den skulle slå inn.


Hvordan vinner hvit ( i trekket ) ?

 

Senere på dagen møtte jeg Paul Obiamiwe (2015 Fide) fra Nigeria i Master's, der jeg hadde sort. Åpningen ble 1. Sf3 og dum som jeg var svarte jeg med Sc6 kjapt, og når 2. d4 kom ble jeg ganske skuffet over den triste åpningen. Partiet virket over for min del etter at jeg mistet en bonde i trekk 15, og sto på trynet posisjonelt – mens computeren mente at jeg sto bedre...

 

Har da 3 av 3 (!) i Amatør, og er fornøyd om jeg stikker av med en pengepremie! :)
Møter i morgen den eneste andre med 3 av 3, og en av oss er i allefall sikret en pott om en av oss vinner.

Runde 4 hos arrangøren


Forrige nyhet Neste nyhet