Bilder fra TSF

Antall besøkende siden 07.06.2009:


Reisebrev Beograd 2011 del 1

 TSF-tropppen bestående av Paul Ivar Johansen, Christian Laverton og Bent Hestad fikk en god start på årets Belgrade Trophy med 2 av 3. Paul Ivar kom godt ut av åpningen mot meget sterk motstand (2110) og stod lenge bra , så selv om han tapte til slutt var han tilfreds med starten av det hele ga han uttrykk for. Christian vant greit mot urated motstand på den sorte siden av en Caro-Kann. Rundens overraskelse var nok undertegnedes vinst med hvit mot Vladimir Vasic (2234). Kom ok ut av åpningen med hvit i Kongegambit-Falkbeer, og da han trådte feil i et komplisert midtspill fikk jeg det ganske enkelt egentlig. Både Christian og meg møter tøff motstand i form av FMer på 2300-tallet i morgen. Ikke enkelt for Paul Ivar heller med motstand på 1900-tallet. Vi lover å gjøre vårt beste! Bortsett fra litt spising og spasering inne i byen går det meste av dagen til prepp med Mihajlo, så kjedelige er vi:-) 

Ellers trives vi utmerket her nede, GM Mihajlo er, som dere alle skjønner, den perfekte vert og trener for oss! Det gleder meg spesielt at vår førstereisgutt Paul Ivar finner seg så godt til rette her på Balkan, av oss norske er han den som snakker mest serbisk allerede, ordner ut med frisører, skreddere og kelnere helt på egenhånd:-) 

Hotellet er fremdeles ok, turneringen vel organisert. Et visst tema for debatt internt i truppen er maten. Jeg som ikke er allverdens vant i det daglige synes den er utmerket, og gir gjerne høylydt uttrykk for dette, noe som visstnok terger mr. Laverton er smule:-) Men at den lokale pilsen er godkjent, det er vi skjønt enige om!

Vi fikk forresten et hyggelig gjensyn med den nederlandske GM Sipke Ernst her nede. Sipke hadde jo ,som kjent, en slik fin og lærerik sesjon med oss i Kjøpmannsgata primo oktober. Den unge og omgjengelige nederlender  er seedet som nr.2 i det 197 mann sterke feltet og vant oppskriftsmessig i første runde. Motstand på godt FM-niveau også for ham i runde 2. Resultater , trekninger osv, kommer fortløpende hos chess-results.com her.

Johansen,Laverton og Stojanovic foran den lokale kirken,som virkelig er helt nydelig, under en liten aftenstur

Bildet viser Johansen,Laverton og Stojanovic foran den lokale kirken, som virkelig er helt vidunderlig vakker,under en liten aftenstur.

Mere stoff i fra Balkan kommer etter runde 2 i morgen! Partier & fragmenter av sådanne kommer da.

Bent