Bilder fra TSF

Antall besøkende siden 07.06.2009:


Pål Inge Østgaard inn på førstelaget mot Stavanger

Vi har tidligere meldt at vi vant en komfortabel seier mot Ålesund på vår vei mot en ny sesong i eliteserien. Siste hinder er Stavanger og vi har allerede begynt å tenke på lagoppstillingen. Førstemann som får sin sjanse på laget er ingen andre enn veteranen Pål Inge Østgaard.

På 70-tallet hadde han en solid rating på 1900+, men så utviklet han en sykdom som legene trodde var en form for epilepsi. På grunn av dette har Pål Inge i alle går gått på medisiner mot denne sykdommen. Helsen ble bedre, men medisinen gjør at brukeren kan få symptomer som trøtthet og hukommelsestap. Under en legeundersøkelse for 2 måneder siden, hvor St. Olavs Hospital hadde besøk av en internasjonalt hedret lege ved navn Dr. Travis Ortomayer, så ble det oppdaget at Pål Inge ikke har slitt med epilepsi, men derimot en sjelden sykdom som har samme symptomer som sykdommen han har blitt medisinert mot. Og mange av virkestoffene i medisinen han har brukt finnes også i en ny medisin han har blitt tildelt.

Under alle disse årene som har gått så har feilmedisineringen gjort at Pål Inge har falt til rundt 1300 i rating, men etter han fikk tildelt riktig medisin så opplevde Pål Inge en revitalisering. Og siden da har han gjort store byks i sin spillestyrke noe som vil vise seg på neste ratingliste. For to måneder siden meldte han seg like så godt på en åpen turnering i Sveits hvor han blant annet møtte Victor Korchnoi. Han kom på en utrolig sterk 12.plass i denne turneringen med totalt 114 deltakere og den største fangsten han gjorde var nettopp å slå GM Korchnoi. Pål Inges ratingprestasjon ble hele 2436!

Da vår formann Yngve Robertsen fikk vite dette så ønsket han å hemmeligholde denne sensasjonelle seieren for å ha et overraskelsesmoment i en eventuell kvalikk-kamp til eliteserien, men ettersom Nettavisen på sine sjakksider allerede har nevnt denne seieren og Chessbase har gjort det samme så bestemte Robertsen seg for at nyheten ikke var noe å legge lokk på. I går så arrangerte Martin H. Larsen en sterk lynturnering hvor nesten alle våre beste deltok. Deltakerne var GM Stojanovic, Michael Richter, Dag Madsen, Jarl Ulrichsen, Christian Laverton, Martin H. Larsen og Pål Inge Østgaard. Det ble en lang kveld med totalt 24 partier på hver person, men vinneren var det ingen tvil om ; Pål Inge Østgaard fikk poengsummen 22,5! Han avga tre remiser totalt. To som svart mot GM Stojanovic og en som svart mot Ulrichsen som benyttet seg av sin eminente sluttspillteknikk for å kapre halvpoenget fra vår nye førstelagspiller.

Vi gratulerer Pål Inge og ser fram til et år med voldsomme klatringer på ratinglisten. Gratulasjoner kan sendes til Pål sin e-mail sekretaer@tsf.no