Bilder fra TSF

Antall besøkende siden 07.06.2009:


Reisebrev Beograd 2011 del 7

 Reisebrev Beograd 2011, del 7.

 

De ble remiser på alle i den etter hvert utvidede TSF-troppen i siste runde. GM Sipke Ernst var tidligst ute og sikret seg med dette seier i Belgrade Trophy 2011 på kvalitet foran lokalmatador GM Miodrag Savic (2523). 7.5 av 9 en riktig imponerende score for begge! Sipke la på seg 7 ratingpoeng og ligger med dette uoffisielt rundt 2620 så vidt jeg forstår. Premiefondet ble delt etter Hort-systemet slik at vår mann sikret seg mesteparten av førsteprisen, jeg tror det ble 130 000 dinarer , ca. 10 500 NOK. I tillegg fikk han en meget lekker pokal , se bilde. Vi gratulerer kjernekaren Sipke så hjertelig mye! 

 Min remis var av det heldige slaget , mens både Paul Ivar og Christian nok stod i overkant.  Christian møtte  sterk motstand i franske Brissac på 2212 FIDE , så remis med sort er så absolutt godkjent. Totalscore ble dermed 5 poeng for vår klare bestemann med en ratingprestasjon på rundt 2090, opp 3 poeng. Paul Ivar var meget tilfreds med turneringen og sin spillemessige fremgang her nede som har vært virkelig påtakelig med Misja som en dyktig trener. 1.5 poeng , men det kunne fort ha blitt flere. Undertegnede endte på 3.5 poeng med en prestasjon på 1890.

Mens vi ventet på premieutdelingen kjørte GMene Sipke og Misa Pap en meget spennende lynmatch som etter hvert tiltrakk seg mange tilskuere i foajeen på hotellet. Riktig fornøyelig å skue, høy kvalitet, mange friske åpninger, gode kommentarer i fra spillerne underveis og jevn score. Misa riktig en «tricky guy», snudde mange dubiøse stillinger. Jeg steppet inn for en av de to i deres dopauser  og hadde det riktig tungt som naturlig erJ

 Kvelden ble avsluttet med hyggelig samvær + utmerket mat og drikke på vårt nye stamsted «Cafe Maratonsci». Vi norske var nok en gang beæret med selskap av Sipke,Olgica,Iva,Misa og Nikolay.

Vi takker arrangøren det Beogradske sjakkforbund med direktør Dragan Kotevski i spissen for nok ei fin turnering og kan enstemmig anbefale den for alle sjakkentusiaster ,uansett nivå. Fin spredning i det 200 mann store feltet mellom 1400 og 2600 i rating. Stor takk også til den store staben her på spillehotellet «Hotel Obrenovac» som både er høflige og hjelpsomme og ytterst velvillig innstilt til oss nordmenn. Billig er det jo også da, for å si det mildt,  turneringsavgift + helpensjon i 10 døgn kom på 2500 NOK.

Sist , men ikke minst, en stor og hjertelig takk til vår GM Mihajlo Stojanovic for alt arbeid han har lagt ned for oss både i planleggingen i forkant, sjakktreningen og i alt det praktiske underveis. Misja er rett og slett  fantastisk.

Sluttresultater her, partier for gjennomspilling og nedlasting her.

Bent