Bilder fra TSF

Antall besøkende siden 07.06.2009:


Reisebrev Beograd 2011 del 6

  

Onsdagen var dessverre for depressiv for oss norske til at produksjon av reisebrev var emosjonelt mulig. Verst var det antagelig for undertegnede som tapte på den sorte siden av skotsk mot urated motstand etter og ha misset 3-4 soleklare  og enkle vinster underveis. Christian var heller ikke «mr. Sunshine» akkurat etter tap mot en makedonsk IM (+ tap for Tottenham i Europaligaen), og Paul Ivar ble utspilt i Londonsystemet av en ung motstander som valgte Willy Kristiansens utmerkede resept mot dette. Så 0 av 3 for gutta i fra TSF onsdag altså. Eneste trøst for troppen var GM Sipkes vinst på bord 1 mot den makedonske IM Pancevski . I et meget spennende parti med Sipke på den hvite siden av en hollender  fikk vår nederlandske venn inn følgende lekkerbisken:

Hvit trekker og vinner i stor stil.

GM Sipke Ernst har imponert stort her nede, ikke bare med sitt skarpe og uhyre sterke spill. Midt oppe i sin egen intense kamp i tetstriden har han meget generøst tatt seg god tid til å analysere Paul Ivars, Christians og mine partier sammen med Mihajlo  og oss. Vi er meget stolte av vår nyvunne kamerat! Sipke er forøvrig friiser opprinnelig , så hans morsmål er friisisk. Dette er ikke så meget fjernt i fra dansk , så han leser tsf.no jevnlig kan han fortelleJ

 

Undertegnede gav forøvrig onsdag sin nesten årvisse simultanoppvisning  på det lokale gymnas her i Obrenovac. Det hele startet  som en misforståelse i 2008, man antok på mottagelsen i Rådhuset at en spiller som kom hele veien i fra Norge var noenlunde sterk, og jeg sier jo aldri nei til noe som vel kjent er J 

Torsdagen ble en meget bedre dag for oss norske, takk og lov. Paul Ivar spilte sitt beste parti her nede og utmanøvrerte  sin motstander totalt med sin Caro-Kann, men var i det generøse hjørnet og tilbydde remis i en meget overlegen stilling ; to bønder opp + klar posisjonsfordel. Motstander tok i mot etter litt betenkningstidJ  Ingen tvil om at Paul Ivar er den som har forbedret seg mest under oppholdet, og uten sammenligning har han vært den mest flittige av oss norske. Misja og han tar frokostene rundt kl. 07.00 og analyserer 2-3 timer derpå. Vi to andre har en viss hang til nattelivet må det innrømmes,spesielt undertegnede, så for vår trener GM Stojanovic blir det doble og triple skift kan man si med særdeles lite søvn. Rundene starter daglig  kl.16.15. 

 

Undertegnede vant  mot ei ung jente på 15 med 1416 i FIDE på den sorte siden av en 4-springer, mens Christian gjorde meget kort prosess mot en motstander på 1850-tallet , partiet over på rundt 20 trekk . Christian imponerer meg ofte med sin presise kalkulasjon, ikke sjelden arresterer han også våre to GMer faktisk. GM  Sipke beholdt sin ledelse torsdag etter og ha prestert en meget god forsvarsjobb i et vanskelig sluttspill med sort mot den toppratede  GM Branko Damjanovic(2596), selveste storoksen i serbisk sjakk. Så med sine fantastiske 7 av 8 har Sipke fremdeles en udelt ledelse før siste runde i dag kl. 14. Her møter han en av de 4 forfølgerne på 6.5  GM Aleksa Strikovic i fra Serbia med de hvite brikker. Strikovic er en meget erfaren stormester med rating på rundt 2550 , men jeg tipper vår venn går for vinst og udelt seier! Førstepremien er på 157 000 dinarer , noe som tilsvarer rundt 13 000 NOK.

Interessant trekning også for oss norske i sisterunden; Paul Ivar møter overraskende sterk motstand , mens for Christian og meg er den nok helt passe med hhv. 2200 og 1900. Begge av oss må vinne om vi skal kunne si oss fornøyde med turneringen. Så langt er score for oss norske ; Christian 4.5, Bent 3 og Paul Ivar 1. 

 

På tross av en streik  hos de bulgarske statsbaner maktet vår gode venn IM Nikolay Ninov å troppe opp på hotell Obrenovac som planlagt tidlig torsdag. For oss alle et trivelig gjensyn med Nikolay som blir hos oss her fram til turneringens avslutning , inklusive bankett og fest. Nikolay drar videre til Nord-Italia lørdag hvor han spiller en 9-runders turnering med gode sjanser for hans siste GM-norm. Vi ønsker ham hell og lykke!

GM Sipke Ernst, WGM Iva Videnova med flere drar til Bulgarias hovedstad Sofia sent fredag for å delta i en hurtigsjakkturnering der gjennom helgen med alle bulgarske topper minus Topalov , Cheparinov  og Ninov til stede. Vi i fra TSF drar de knapt 30 km inn til Beograd sentrum lørdag formiddag  sammen med vår kjære trener og vert GM Mihajlo Stojanovic som jobber utrettelig 24/7 for oss amatører her nede. Av GM Misa Pap, også han et meget trivelig & nytt bekjentskap for oss, er vi lovet en guidet tur i hva han omtaler som «Silicon Valley» . Vi gutta i fra bygda (alle 3 er oppvokst  i relativt rurale strøk av Norge) er spente på hva dette innebærerJ. Paul Ivar og Christian tar retur søndag til Trondheim , mens jeg forblir  i republikken Serbia fram til onsdag. Mihajlo og jeg tar en utflukt til Serbias nest største by Novi Sad mandag hvor vi begge skal delta i ei stor lynturnering på kvelden. Hørt mye bra også om denne by ,så gleder meg stort til å besøke regionen Vojvodinas hovedstad for første gang.

Resultater her. Partier her.

Hilser i fra alle her nede!

Bent