Bilder fra TSF

Antall besøkende siden 07.06.2009:


Reisebrev Beograd 2011 del 4

 En bedre  dag for TSF-troppen i dag med 1.5 av 3, etter 0 av 3 i går. Spesielt hyggelig og gledelig for hele gjengen ,TSF gutta + andre, her nede var det at Paul Ivar åpnet poengkontoen med sin remis. På mirakuløst vis klarte han å holde et tårnsluttspill med 4 bønder mindre! Undertegnede klarte ikke å holde sitt med bare to mindre, og spolerte gode muligheter før dette. Christian er , ikke uventet, best av oss så langt. Med sin sikre seirer i dag er han oppe på 3 av 5 og møter nok en FM i morgen. I går spilte han meget bra mot en annen FM og misset sin remis med meget liten margin. Det ligger an til en lang prepp før runden på Misjas rom i morgen tenker jeg . Paul Ivar og jeg har jo et litt mere avslappet forhold til det hele og rusler mye omkring og nyter livet og god mat og drikke. Godt vær har kommet til Balkan, 10 celsius og sol på dagtid, på minussiden på natta. Maten her er utmerket , mye søtt , fett og smakfullt. Har sikkert lagt på meg en 4-5 kilo på 5 dager. Dertil er disse kulinariske gleder  jo i praksis gratis for en nordmann, full lunsj ute på byen med kaffe og det hele knapt 50 NOK, servert ved bordet av kelner naturligvis. Også her på turneringshotellet blir vi vel pleid av alle, bare hyggelige mennesker overalt, så kort og godt storkoser vi oss. Sosialt henger vi en god del med GM Sipke Ernst og hans serbiske kjæreste Olgica og hennes venninne den bulgarske WGM Iva Videnova. Iva hadde IM Nikolay Ninov som sin første sjakktrener og gleder seg ,som oss andre, til han kommer hit torsdag for å hjelpe oss med prepp til de to siste rundene.

Litt sjakk:-) ,  hadde en god mulighet i runde 3 med min kongegambit mot Milutunovic (2110) ; stillingen nedenfor etter at ha har spilt Sa6:

Her burde jeg på absolutt bare ha fulgt mine instinkter og spilt fxg5 som vinner i alle linjer, mens Ld5 ,som jeg spilte, taper trivielt.

Ett par bilder; 

WGM Iva Videnova før 5 runde . Hun vant og har 3 av 5. Iva hadde også en meget god stilling underveis mot toppseedede GM Branko Demjanovic i runde 2.

Min hyggelige motstander i runde 5 , Svetoslav Marinkov (1987) . Som tradisjonen er bød jeg på en klype snus før runden og prøvde å vise ham fremgangsmåten, men han svelget bare rett ned:-) 

 

Mere , og bedre sjakkfaglig stoff kommer i fra team TSF i Obernovac,Beograd, Serbia!

Resultater og slikt her. Oppdateres kontinuerlig. Partier på turneringens serbiskspråklige side her.

 

Bent