Bilder fra TSF

Antall besøkende siden 07.06.2009:


Reisebrev Beograd 2011 del 3

Her i Obrenovac er stemningen på topp. Poengfangsten er kanskje ikke noe å skrive hjem om, men hva gjør det når man er i godt selskap og maten og drikken er både god og ekstremt billig :)

Paul Ivar fikk tøff motstand med hvit mot unge Marko Kovasevic (1791). Etter hva jeg kunne observere kom Paul Ivar godt ut i åpningen og tidlig midtspill, men på et eller annet tidspunkt forsvant det et par offiserer uten nevneverdig kompensasjon. Bent hadde derimot gode sjanser mot Dejan Milutunovic (2110) i en skarp kongegambit. Dessverre overså han den kritiske fortsettelsen, og da gikk det fort nedoverbakke slik som det ofte gjør i veldig skarpe stillinger. Surt, spesielt når motstanderen hele vegen spilte som om det var lynsjakk...
Jeg fikk god motstand i Petar Ratkovic (1529), som definitivt spilte langt sterkere enn ratingen tilsier. Vi endte opp i sluttspillet i diagrammet under (meg med sort), og trodde nok begge at det skulle ende i poengdeling. Likevel spilte jeg videre og klarte på magisk vis å manøvrere meg til vinst!

På kvelden hadde vi den ære å spise et fantastisk måltid sammen med en gjeng hyggelige og sterke spillere. Til høyre GM Misa Pap (2511), kanskje kjent for noen for sin aktivitet på World Chess Network. Nederst til venstre IM Lucian-Costin Miron (2513) fra Romania. Deretter WGM Iva Videnova (2297), tidligere elev av Nikolai Ninov. Til slutt GM Sipke Ernst (2593) sammen med sin kjæreste. Også denne gang var maten upåklagelig!

Som lovet har vi i dag med en quiz. Stillingen under er fra partiet Sipke Ernst - Nenad Karisik i første runde. Det er liten tvil om at hvit står bedre, men hvordan kan han øke presset i stillingen?

I runde 4 møter både Paul Ivar og Bent hakket mer overkommelig motstand, på hhv 1600 og 1950. Selv møter jeg nok en FM. Vi får se hvordan det går....
Forøvrig er det mulig å laste ned en hel del av partiene fra turneringen her.

Hilser fra alle oss i Obrenovac, Serbia.

Laverton